Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Complexe vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 31809 
de vergelijking moet zijn:
6(3-i)z2+7+i=5(1-i)z
of 18-6iz2+7+i-5z+5iz=0
6iz2+5z-5iz -25-i=0
6iz2+(5-5i)z-25-i=0
z1,2= -5+5i±Ö25-50i+25i2-24i(-25-i)
z1,2=-5+5i±Ö-50i+600i+24i2
-5+5i±Ö-24+550iZover kom ik! Ergens fout??.
Zoniet ,geen mooie oplossing.Sorry voor het aanvankelijk foutieve gegeven.Groet Hendrik

hl
Ouder - woensdag 29 december 2004

Antwoord

1) Het moet zijn 18z2, niet 18
2) Je vergeet bij de abc-formule te delen door het dubbel van de coefficient van z2

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 29 december 2004
 Re: Re: Complexe vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics