De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Netto contante waarde

ik snap niet hoe ik dit moet berekenen

investeringingsbedrag = 734895
extra winst = 277849
interne rentevoet = 10%
De economische levensduur is 20 jaar

ik heb het geprobeert maar ik kom er niet uit?

patric
Student hbo - donderdag 23 december 2004

Antwoord

Patrick.
De NCW is de contante waarde van de kasstromen verminderd met investering. Als we aannemen dat dat de CF's einde jaar vrijkomen en de tentevoet 10 % per jaar is,
dan is de
NCW= X (1-1,1^-20)/0,1-734.895 met X=extra winst.
Ik neem aan dat je met de interne rentevoet niet bedoeld de interne rentabiliteit!

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics