|
|
\require{AMSmath}
Re: Betrouwbaarheidspercentage
Hoi,
Dankje voor het antwoord. Ik snap alleen 1 ding nog niet. Waar komt die 0.25 uit de formule vandaan? Wordt deze anders bij een andere populatie. In mijn eerste mail stond namelijk nog een andere vraag. Ik heb namelijk nog een enquete verstuurd waarvan de populatie 266 is. Daar heb ik er 58 van teruggekregen. Dat is dus 21,8%. Hoe reken ik daar dan de betrouwbaarheid voor uit? Gewoon dezelfde formule gebruiken? Of wordt die 0.25 dan een ander getal?
Alvast bedankt!
Marlee
Student hbo - donderdag 23 december 2004
Antwoord
In de formule van een betrouwbaarheidsinterval staat normaal een factor p·(1-p). Deze factor is maximaal 0,25 (bij p=0,5). Daar komt de betreffende waarde vandaan. Bij 58 uit een populatie van 266 mag je nog een correctiefactor voor eindige populaties toevoegen. ±z·Ö(0,25/n)·Ö{(N-n)/(N-1)} = ±1,96·Ö(0,25/58)·Ö{(266-58)/(266-1)}=±11,4%
Met vriendelijke groet JaDeX
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 26 december 2004
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|