De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tijdconstante van een oven bepalen

Hallo heb een probleem moet een tijdconstante van een oven bepalen , maar weet de hoogste waarde niet.
wel weet ik dat de oven een oplopende lijn is (niet linear)
en heb ik de volgende waardes bij:
  0 s = 25 'C
10 s = 33 'C
20 s = 42 'C
100 s = 108 'C
200 s = 167 'C
formule om de tijdconstante te berekenen = f(x) = A(1-e t/tijdconstante)
f(x) graden - graden bij 0 s
A = hoogste waarde
Weet iemand hoe ik met deze gegevens A en de tijdconstante kan berekenen?

john
Student hbo - dinsdag 21 december 2004

Antwoord

Volgens CurveExpert 1.3, A comprehensive curve fitting system for Windows:
Exponential Association: y=a(1-exp(-bx))
Coefficient Data:
a = 189.04693
b = 0.0098567682
..en dan ben je er al.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 25 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3