De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Optellen van n de machtswortels (problemen ermee)

 Dit is een reactie op vraag 31227 
Dank je wel maar eigenlijk gaat het om het optellen van n de machtwortels en heb nu enkele voorbeelden gevonden en ik snap echt niet hoe je die grondtallen tot gelijke vormen moet maken.

3 * 5WORTEL(64) + 4 * 5WORTEL(2) =

Ik wil echt dat er iemand die regeltjes uitlegt hoe ik dat moet optellen?

2 * 3Ö(48) + 2 * 3Ö(243) =

Bedankt voor die vorige oplossingen te geven maar als je deze nog eens voor mij doet kan ik eigenlijk echt het te snappen

Met vriendelijke groeten
Stefke

Steven
Overige TSO-BSO - zondag 12 december 2004

Antwoord

Die eerste gaat zo:
3*564+4*5Ö2=
3*5Ö26+4*5Ö2=
3*2*5Ö2+4*5Ö2=6*5Ö2+4*5Ö2=10*5Ö2

Bij die tweede gaat dat allemaal niet zo soepel:
2*3Ö48+2*3Ö243=
2*3Ö(3*24)+2*3Ö35=
2*3Ö(3*2*23)+2*3Ö32*33=
2*2*3Ö(2*3)+2*3*3Ö(3*3)=
=43Ö6+63Ö9.
Eventueel maak je hier nog van
3Ö3*(43Ö2+63Ö3) maar of dat nu echt handiger is?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 12 december 2004
 Re: Re: Re: Optellen van n de machtswortels (problemen ermee) 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics