Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentiële vergelijkingen

Deze vergelijking is volgens mijn leerboek (Microeconomie) op te lossen naar a/b (a gedeeld door b). Wat zijn de tussenstappen, hoe kom ik er, wat kan ik wel of niet met de exponenten om delen van de vergelijking weg te kunnen strepen?

(0.75 x a-0,25 x b0,25)/ (0.25 x a 0,75 x b-0,75)

ik neem aan dat de browser mijn vergelijking niet goed weergeeft...de -0,25 achter de a, de 0,25 achter de b, de 0,75 achter de a en de -0,75 achter de b zijn exponenten. het "x" betekend "maal".

Ik hoop dat het duidelijk is. Bedankt voor jullie uitleg.

Suzan
Student hbo - dinsdag 7 december 2004

Antwoord

Suzan,.
a^-0.25=1/a^0,25 want a^n*a^-n=1.Voor de vgl. kun je dus schrijven:
(0,75*b^0,25*b^0,75)/(0,25*a^0,25*a^0,75)=3b/a.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics