De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Annuiteiten

De aflossingsbestandsdelen van een lening met jaarlijkse anniuteiten bedragen in het achtste, twaalfde en laatste jaar respectievelijk €1653,84 €2250,03 en € 19412,04.
bepaal in dit geval
a) de interest voet
b) de looptijd
c) het bedrag van de lening

ik kom hier echt niet uit hopelijk is een van jullie zo slim, ik in iedergeval niet

Gerald
Student hbo - dinsdag 7 december 2004

Antwoord

Gerald,
a(12)=a(8)(1+p/100)4Þp=8,0%.
a(8)*1,08^n=laatste afossing:n=32,
dus dr looptijd is 40.
annuiteit=laatste afl.*1,08=20965
lening is de contante waarde van 40 ann.=249.999,52.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 7 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3