Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vermenigvuldigen van matrices

ik vraag me of hoe het mogenlijk is dat een opgave die niet te berekenen is met de manier die toen van toepassing was, maar wel op te lossen is met een rekenmachien.
ik heb namenlijk een TI-89 die ik daarvoor gebruik en bij een bepaalde opgave kan ik hem hiermee berekenen maar als ik hem dan zonder rekenmachien probeer op te lossen gaat het niet omdat de dimensie van de matrices niet dezelfde is.

zouden jullie de opgave voor mij is kunne oplossen als het mogenlijk os (met mijn rekenmachien kom ik D = [36,14;54,21;90,35] uit)

A = [2;3;5] B = [-2,7,1] C = [2,1;3,1;1,2]

D = ACB

dank

sam
3de graad ASO - zondag 5 december 2004

Antwoord

AxC is geen probleem, maar het resultaat (18;15) kun je niet meer met B vermenigvuldigen. Dit kan met de hand ook niet, hoor!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics