De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Koop op afbetaling

23445-10000=13445=totaal leen bedrag
13445/36= 373,4722
maandelijks bedrag= 486,07
interest per maand=112,5978 , ongeveer 30% van 373,4722
Hoe kom aan het interestpercentage per maand

reinie
Student hbo - woensdag 1 december 2004

Antwoord

neem p%per maand en
i=p/100.Er zijn twee mogelijkheden:

1)gemiddelde looptijd=(1+36)/2=18,5 mnd.
13445(1+18,5i)=36*486,07

2)eindwaarde krediet=eindwaarde termijnen:
13445(1+36i)=486,07(1+(1+i)+(1+2i)+....(1+35i))
=486,07(36+630i)

Bedankt Kn

Coen
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 1 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3