De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking met machten oplossen

Ik zit met een lastige vergelijking, namelijk
-1+2x-1= 4-2x+1
u hulp graag
alvast bedankt,
boon

boon
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 9 mei 2002

Antwoord

-1 + 2x-1 = 4 - 2x+1Û
-1 + 2x.2-1 = 4 - 2x.2Û
-1 + (1/2).2x = 4 - 2.2xÛ
(1/2).2x + 2.2x = 5Û
(5/2).2x = 5Û
2x = 2Û
x=1

groeten,
Martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 mei 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3