De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen met exponentiële functie algebraïsch oplossen

Hoe kan ik een vergelijking van het type: x = a·2x + c algebraïsch oplossen?
Bijvoorbeeld:
x = 2x - 30, waaruit volgt dat log x = log(2x - 30). Hier loop ik vast. Hoe nu verder?
Bij voorbaat dank!

R. Suy
Student hbo - woensdag 24 november 2004

Antwoord

Hier lopen we allemaal vast, want dit soort vergelijking laat zich niet met de hand oplossen (speciale gevallen daargelaten, uiteraard). Je zult dus tevreden moeten zijn met een benadering en dat betekent de rekenmachine o.i.d. inzetten.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 24 november 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3