De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Constante waarde

Bereken de constante waarde van alle betalingen die arnold en janny moeten maken. (interest is 8.1 %)
Arnold 26 jr moet 33 maandelijkse bedragen betalen van € 225
Janny 27 jr moet 28 maandelijkse bedragen betalen van € 195

Hoe ber je nou de CW? Moet je uitgaan van 33 mnd= 2.75 jr?

raoul
Student hbo - donderdag 18 november 2004

Antwoord

raoul,
Arnold: de contante waarde=225(1-(1+p/100)^-33)/p/100
waarbi p=(1,081^1/12 -1)*100=0,6511654%.Antw:6662,02.
Het tweede geval gaat analoog.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 18 november 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3