|
|
\require{AMSmath}
Re: Annuiteiten
Met aflossing bedoelde ik feitelijk de annuiteit, maar om mijn vragen beter te omschrijven zou ik ze zo stellen: 1. Wat is de formule voor de berekening van de annuiteit van een lening van €.50000 à 5% over 3 jaar (met 2 zesmaandelijkse afbetalingen per jaar). 2. Wat is de formule voor de berekening van de annuiteit van een lening van €. 50000 à 5% over 3 jaar (met 12 maandelijkse afbetalingen per jaar).
DESCHE
Ouder - donderdag 18 november 2004
Antwoord
Willy, De algemene formule luidt: annuiteit= (K*p/100)/(1-(1+p/100)^-n), met K=grootte lening,n=aantalbetalingen en p= het percentage wat hoort bj de betalingsperiode. Geval 1.K=50.000;n=6, het aantal halfjaarlijkse betalingen. het jaarperc. is 5%.Het halfjaarlijkse perc. is niet 2,5% maar (1,05^1/2-1)*100=2,4695%. Dit ingevuld geeft een halfjaarlijkse ann.=9068,24. Geval2.n=36 en het maandperc.=(1,05^1/12 -1)*100=0,407412%. de maandelijkse ann.is 1496,05.
kn
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 18 november 2004
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|