De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wat is de peridiode in de formule y=a+b*cos(cx+d)

Stel dat x = het aantal dagen van het jaar dus 365.
Hoe kan je er voor zorgen dat de periodiek precies zo groot is dat y(dag=1) =- y(dag=365)
y=a+b*cos(cx+d)

a = 12.610911
b = 8.340903
c = 0.017736062
d = -3.6970577

Bij deze waarden is de uitkomst van dag 1 nooit gelijk aan dag 365

Hoe los ik dit op?

Sander
Student hbo - dinsdag 16 november 2004

Antwoord

Sander en Onno,
de periode van de functie is 2p/c en fx)is periodiek
met periode p als f(x+p)=f(x).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 16 november 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3