De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud van een afgeknotte piramide

Hoe bewijs ik de formule Opp=1/3·H(G + B+(GB) voor het berekenen van de inhoud van een afgeknotte piramide, waarvan het grondvlak een willekeurige veelhoek is. De hoogte= b-a. Grondvlak=G, bovenvlak=B.

Katrie
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 4 mei 2002

Antwoord

Eerst maar eens een plaatje:

q2976img1.gif

Hieronder staat de afleiding. Het 'denkwerk' zit in de eerste twee regels. De rest is een kwestie van ploeteren. Vooral de laatste stap is niet zo simpel, maar dan heb je zelf ook nog wat te doen!

q2976img2.gif

Zie vraag 135

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 4 mei 2002
Re: Inhoud van een afgeknotte piramide



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3