Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een functie met een parameter p

Hallo :),
Ik heb wat problemen bij de volgende functie:
f(x)=(x2+p)ex.
Nu is de vraag:
Voor welke waarde van p snijdt de grafiek van f de x-as?
Kunnen jullie mij een handje helpen? Alvast dank.

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 7 november 2004

Antwoord

Als f de x-as snijdt dan heeft de vergelijking (x2+p)·ex=0 minstens één oplossing! Maar wanneer heeft deze vergelijking een oplossing?
Als x2+p=0 of ex=0
Dit laatste kan niet, dus is de vraag eigenlijk:
Voor welke waarde(n) van p heeft x2+p=0 oplossingen?
Hopelijk helpt dat!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 8 november 2004
 Re: Een functie met een parameter p 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics