Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Cirkels

 Dit is een reactie op vraag 29033 
hallo,

ik heb daar net al een mail terug geschreven, maar ik ben al met een deel eruit

echter ik snap nog 1 ding niet. hoe ik de x kan vervangen door een y3= formule

hieronder staat wat ik nu al gekregen heb

( (2(x2)-2(x1))x3 + x1 kwadr - x2 kwadr - y2 kwadr + y3 kwadr + r1 kwadr - r2 kwadr ) / -(2(y2)2(y1)) = y3

echter de x3 krijg ik niet weg. ik weet geen mogelijkheid om de x3 en y3 te vergelijken oid met de cirkel

kunt u deze mogelijkheid uitgebreider beschrijven (of een voorbeeld)

alvast heel veel dank!

Klaas
Student hbo - maandag 25 oktober 2004

Antwoord

dag Klaas,

Een voorbeeld: Ik noem voor het gemak x3 en y3 gewoon x en y, en voor de middelpunten van de cirkels neem ik (1, 2) en (4, 3)
r1 = 2, r2 = Ö2
cirkel 1 heeft vergelijking:
(x-1)2 + (y-2)2 = 4
cirkel 2 heeft vergelijking:
(x-4)2 + (y-3)2 = 2
Vergelijkingen uitwerken en aftrekken levert de lijn:
6x + 2y = 22, ofwel y = 11 - 3x
dit weer invullen in bijvoorbeeld cirkel 1 geeft:
10x2 - 56x + 78 = 0
abc-formule levert: x = 3 of x = 2.6
Deze teruginvullen in de lijn levert de beide y-waarden op.
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 25 oktober 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics