De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Matrice stelsel

ik heb drie vergelijkingen (onbekende : FA, FB , FC , FD , FE , FG=5000 )

1) -(2,5 FA)/(Ö19,25)-(2.5 FB)/(Ö19,25)+FD+(3 FE)/(Ö18) = 0

2) -(2 FA)/(Ö19,25)+(2 FA)/(Ö19,25) = 0

3)-(3 FA)/(Ö19,25)-(3 FB)/(Ö19,25)+FC+(3 FE)/(Ö18)-5000 = 0

zo dit zijn de drie vergelijkingen , ik heb ze opgelost via combinatiemethodes enz... maar ik kwam 3 onbekende uit en een bekende deze : 4 FB/Ö19,25+4FD-4FC = 0
nu is men vraag om dit op te lossen via matrice stelsel (Gaus-Jordan) zodat ik mess de onbekende gemakkelijker kan vinden , alvast bedankt

manne
Overige TSO-BSO - woensdag 20 oktober 2004

Antwoord

Manne,
vergelijking 2 geeft geen informatie.
geldt voor iedere FA. Blijven over 2 vgln. met
5 onbekenden. In beginsel zijn er 3 vrij te kiezen.
b.v. trek 6maalvgl.1 af van 5 maal vgl.3.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 27 oktober 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics