De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Formule vereenvoudigen

 Dit is een reactie op vraag 28727 
Dankjewel voor het antwoorden, maar ik heb nog een klein vraagje, (a3+15)/a2 is toch a+15/1 omdat je het door a2 deelt? Of heb ik het mis?

Met vriendelijke groet

Ersin
Student hbo - woensdag 20 oktober 2004

Antwoord

Je hebt het mis:
Kijk wat is (15+6)/3 ?? Je kunt in de teller die 9+6 gewoon optellen.
Dus (15+6)/3 = 21/3 = 7. Dat moet de uitkomst zijn.
Wat ook mag is alle termen in de teller door de noemer delen:
(15+6)/3 = 5+2 = 7. Omdat er in de teller een + staat deel je beide termen door 3.
Nu met (a3+15)/a2. Omdat er in de teller een + staat deel je beide termen door a2. Die eerste term is geen probleem. Die tweede term valt echter niet te delen door a2. In dat geval laat je die a2 in de noemer bij die tweede term gewoon staan.
Dus (a3+15)/a2 = a + 15/a2.

Zo duidelijk genoeg ?

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 21 oktober 2004
 Re: Re: Formule vereenvoudigen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3