De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Grafieken

gegeven: R=2000x6/100x m/12 0m12

(R is de interest die je ontvangt in euro's,M is het aantal maanden dat het kapitaal op de bank staat.
Hoe met deze gegevens in Grafiek weergeven.

Patric
Leerling mbo - zondag 17 oktober 2004

Antwoord

Ik ga er maar even vanuit dat je de volgende formule bedoeld (zo niet dan reageer je maar!).

R=2000×(6/100m/12

Van dit verband kan je een grafiek plotten, bijvoorbeeld met een GR of een programma. In dit geval is het wel handig is de formule te vereenvoudigen, je krijgt dan:

R=10·m



Als je een grafiek wilt zonder apparaten en hulpmiddelen, dan kan je natuurlijk eerste een tabel maken!


Teken een assenstelsel, kies een handige schaalverdeling, zet de punten uit de tabel in de grafiek en teken een zo mooi mogelijk lijn (c.q. kromme) door de punten en klaar is Kees en Klara... o ja... niet vergeten de namen van de variabelen bij de assen te zetten!

En meer is het niet denk ik en dat moet je toch wel enigszins bekend voorkomen lijkt me.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 oktober 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3