De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Poolcoordinaten

Hoe kan ik r·cos(x)·cos(y)+r·sin(x)·sin(y)+n=0 schrijven naar r·cos(x-y)+n=0 als het te maken heeft met poolcoordinaten? Welke formules gebruik je dan?

Van de
Student hbo - vrijdag 15 oktober 2004

Antwoord

Gebruik de standaardformule cos(x-y) = cosx.cosy + sinx.siny. En die r natuurlijk even buiten haakjes halen!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 16 oktober 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3