Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kansrekenen met de lotto

 Dit is een reactie op vraag 28254 
P1 = (42-6)!6!/42! = 1/5 245 786
P2 = P1 * 210
(ten minste, als je 210 verschillende combinaties opgeeft ;-))
P3 = (42-6)!6!/42! x 10!/6!(10-6)! = P1 x 210 = P2

10!/6!(10-6)! is het aantal combinaties van 6 cijfers die je kan vormen uit een set van 10 cijfers.

Mocht P2 idd gelijk zijn aan 1, dan won ik elke week de lotto...

m
Iets anders - maandag 11 oktober 2004

Antwoord

De kansen in vraag 28254 behoren bij:
1. Een lotto formulier heeft 45 getallen
2. Er worden 6 getallen ingevuld
3. Er worden 6 getallen getrokken

P1: Wat is de kans dat er precies 3 goede getallen zijn ingevuld.
P2: Wat is de kans dat er minimaal 1 formulier is met precies 3 geode getallen, als er 210 (willekeurige) combinaties worden ingevuld.

Uit jou reactie blijkt dat er de volgende verschillen zijn:
* Er zijn 42 i.p.v. 45 getallen op een formulier
* De kans op 6 (i.p.v. 3) goede getallen
* (1 - (1-p1)^210 210*p1 (als p1 klein is)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 oktober 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics