De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee vergelijkingen , met twee onbekenden

hoe kan ik de volgende vergelijking met twee onbekenden oplossen

1000 + 2S = 100 * a
200 + S = 20 * 2 * a

michie
Student hbo - woensdag 6 oktober 2004

Antwoord

1000 + 2s = 100a |x1|
200 + s = 40a |x2|

1000 + 2s = 100a
400 + 2s = 80a
____________________-
600 = 20a

a=30 (invullen) Þ s=1000


Met vriendelijke groet

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 oktober 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3