De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Ln en e

 Dit is een reactie op vraag 27628 
ff vraagje wat doeje hier om deze stap te maken
2ln3 + 2lnx - 3lnx = 2,1 => 2ln3 - 2,1 = lnx

Gr. Bob

Bob
Student hbo - dinsdag 21 september 2004

Antwoord

Wat je moet zien is dat er een vergelijking van de vorm:
a+2u-3u=b staat.
Dit levert dus
a-u=b
a=u+b
u=a-b.
In dit geval dus:
2ln3+2lnx-3lnx=2,1
2ln3-lnx=2,1
2ln3=lnx+2,1
2ln3-2,1=lnx

Maarre dit is toch net zoiets als het oplossen van
2+2x-3x=5 (dus een gewone eerstegraadsvergelijking)?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 september 2004
 Re: Re: Re: Re: Ln en e 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3