De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Warmtetransport

Kan iemand mij bij deze opgave helpen.
mijn docent beweert dat de uitkomst van de onderstaande oefening 2 is en ik denk dat de oefening op -12 moet uitkomen.
wie heeft er nu gelijk?

( Gegeven: R= 24/7
R1= 4
R3= 8
Bereken R2 als gegeven is dat: 1/R = 1/(R1+R2) + 1/R3 )

Dank bij voorbaat

Ronsma
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 18 september 2004

Antwoord

Hallo,

dit is een kwestie van rekenen met breuken:
als we de oplossing van je docent invullen in de opgave krijgen links: 7/24
en rechts: 1/(4+2)+1/8 = 1/6+1/8 = 4/24+3/24=7/24.
Je docent heeft dus zeker gelijk!

Hoe kom je aan die oplossing?
1/R = 1/(R1+R2) + 1/R3
= 1/(R1+R2) = 1/R-1/R3 = 7/24-1/8=4/24=1/6
= R1+R2 = 6
= R2 = 6-R1=6-4=2

Groetjes,
Els

Els
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 18 september 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3