De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Afgelegde weg

wat is de formule om de afgelegde weg bij een bepaalde beginsnelheid te berekenen?

bas
Leerling mbo - dinsdag 7 september 2004

Antwoord

Beste Bas,

voor een eenparig versnelde (of vertraagde) rechtlijnige beweging geldt:
x(t) = x(0) + v(0)*t + 0.5*a*t2
hierin is: x(t)=afgelegde weg na t seconden, x(0)=positie op t=0 (meestal is x(0)=0), v(0)=snelheid op t=0 (=beginsnelheid) en a=constante versnelling (of vertraging).

Sander
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 september 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3