De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Enkelvoudige intrest

Een handelaar verkoopt een toetsel voor € 2400,- contant. Hij is ook tevreden met € 800,- contant en daarna 10 maandelijkse termijnen van € 182,-

Hoeveel procent per jaar brekent hij voor interest en risico? De berekening maken op basis van enkelvoudige interest.

Gerald
Student hbo - woensdag 11 augustus 2004

Antwoord

Beste Gerald,

dit lijkt me nu toch niet zo moeilijk voor een student hbo.

2400 contant
ofwel: 800 + 1820 = 2620
Dit is 220 verschil, zijnde intrest.

Het gaat om enkelvoudige intrest, dit wil zeggen dat de intrest elke maand gelijk is (geen intrest of intrest / kapitalisatie). Per maand gaat het om 22 intrest. De schuld bij aanvang = 2400 - 800 = 1600.
1600 * x = 22
x = 0,01375 of 1,375%

Groetjes,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 11 augustus 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3