|
|
\require{AMSmath}
Contante waarde
bereken de contante waarde van de lasten
jaarlijkse last =4000 rente = 10% tijd = 0 aantal jaren dat is verstreken (m) = 12 einde tijd (n) = 50
vervolgens wordt de oplossing gegeven maar ik snap niet wat ze doen
4000¸50-12åt=0 (1+0.1)=
4000¸0.102746925 = 38931
ik snap niet hoe men op het getal 0.102746925 komt hopelijk jullie wel...krijg hier een tentamen vraag over groet marco
marco
Student hbo - zondag 11 juli 2004
Antwoord
Hallo
Beredeneer het eens als volgt. Contante waarde is de huidige waarde van een in de toekomst te betalen schuld(of vordering)moet over een jaar 4.000 worden betaald en is de rente 10% dan moeten we dus nu beschikken over 4.000/1,1=3.636,36(contante waarde) Over twee jaar moet weer 4.000 betaald worden. Daarvoor dienen we dus nu te beschikken over 4.000/1,12=3.305,79.(contante waarde) Na twaalf jaar zijn er nog 38 termijnen over. We moeten op dat tijdstip beschikken over:
(4.000/1,1) + (4.000/1,1^2).....+ (4.000/1,1^38)
Dit is een meetkundige rij met als som 38.931
vriendelijke groeten
pl
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 11 juli 2004
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|