De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Zoek het ontbrekende getal inclusief bewijs?

Volgende getallen zijn bekend, getal x moet bepaald worden.

(16,32,32) - (8,48,144) - (32,40,X)

Groepjes getallen zijn geplaats in drie cirkels elk verdeeld in drie vlakken. (drie maal mercedes logo op zijn kop)
Bedankt.

Kenny
Iets anders - donderdag 8 juli 2004

Antwoord

Een ideetje (maar er zijn natuurlijk veel oplossingen denkbaar):
16*2=32 32*2/2=32
8*6=48 48*6/2=144
32*1.25=40 40*1.25/2=25
Dan zou X=25 zijn.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 8 juli 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3