De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Merkwaardige produkten

Aangezien ik hier al heel wat informatie zag die ik niet nodig heb, deze vraag die ik echt wel nodig heb om mijn vakantietaak te kunnen afwerken!

Hoe bereken je een merkwaardig product of een merkwaardig quotient en hoe herken je het?

Van Mo
Iets anders - zaterdag 8 september 2001

Antwoord

Misschien ken je deze 3 merkwaardige produkten:

(a + b)² = a² + 2ab + b²
(a - b)² = a² - 2ab + b²
(a + b)(a - b) = a² - b²

Voorbeelden:
(x + 3)² = x² + 2.3.x + 3² = x² + 6x + 9

Nog een voorbeeld:
25 - 4x² = (5 + 2x)(5 - 2x)

Tja.. eh ... je moet het gewoon zien....Dus als je ergens kwadraten ziet en een dubbelprodukt... of je ziet het verschil van twee kwadraten, dan weet je hoe laat het is...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 september 2001



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3