De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking

Gegeven: C = 1 - t + t · ln(t)
Kan er iemand deze vergelijking oplossen waarbij C een gekende waarde heeft, m.a.w. extraheer t. Heeft waarschijnlijk met integraalrekenen ook te maken, maar geraak er niet uit.

Dank bij voorbaat

Yves V
Student universiteit België - zondag 13 juni 2004

Antwoord

Volgens mij bestaat hier geen manier voor en kun je beter bij een gegeven waarde van C de waarde van t numeriek bepalen.
Als C=0 geldt t=1 en als C=1 geldt t=e wat je gemakkelijk kunt controleren door invullen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 juni 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3