De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Schaakpartijen en kansberekening

 Dit is een reactie op vraag 25313 
Bedankt voor het antwoord, maar ik zou willen weten of je de kans op 2 keer remise ook kunt berekenen zonder binominale verdeling, want ik heb die methode niet gezien.
(ik gebruik Delta 4)

Thomas
2de graad ASO - zondag 13 juni 2004

Antwoord

Met R=remise en N=geen remise kan je 3 verschillende spelverlopen maken:

RRN
RNR
NRR

De kans op één zo'n spelverloop is 1/6·1/6·5/6.

P(2 keer remise)=3·1/6·1/6·5/6

..en als je daar goed naar kijkt, zie je dat eigenlijk hetzelfde is.
Lukt dat zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 juni 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3