De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen van willekeurige driehoeken

Gegeven een driehoek met a=197, b=123 en $\angle$C=57°.

Ik moet met de sinusregel en cosinusregel de onbrekende hoeken en zijden bereken maar weet niet hoe dat moet. Help me A.U.B.
Alvast bedankt.

JP
Overige TSO-BSO - zaterdag 12 juni 2004

Antwoord

q25303img1.gif

In het geval dat je twee zijden kent en een hoek die niet de tegenoverliggende hoek van één van de bekende zijden is, dan gebruik dan de cosinusregel.

In dit geval:

c2=1972+1232-2·197·123·cos 57°

Even intikken in je rekenmachine... en dan nog even de wortel nemen en je bent er... Je kunt nu met de cosinusregel de ontbrekende hoeken uitrekenen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 juni 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3