De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Recursievergelijking voor de rij van Fibonacci

Hoe stel ik een recursievergelijking op die de rij van Fibonacci beschrijft?

Wahlte
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 7 april 2002

Antwoord

Bij de rij van Fibonacci geldt dat een term de som is van de twee voorafgaande termen. Als vergelijking:
F(n)=F(n-1)+F(n-2) voor n>1 (met F(0)=1 en F(1)=1).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 april 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3