|
|
\require{AMSmath}
Vereenvoudigen van logica
Kan iemand mij helpen bij het oplossen van het volgende logische probleem:
De logische operator * is als volgt gedefinieerd: A B A*B 1 1 0 1 0 0 0 1 0 0 0 1 Vereenvoudig ((ØA*B)*B)Ú(BÚA). Maak daarbij gebruik van de logsiche wetten en eigenschappen.
Gerrit
Student hbo - dinsdag 1 juni 2004
Antwoord
dag Gerrit Jan,
Dit soort problemen kun je als volgt aanpakken:
A | B | ØA | ØA*B | (ØA*B)*B | BÚA | ((ØA*B)*B)Ú(BÚA) | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 1 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 1 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 1 |
Conclusie: de te vereenvoudigen uitdrukking is altijd waar. Het kan ook met de volgende redenering: A*B kan gelijk gesteld worden aan ØAÙØB (zelfde waarheidstabel) Dus: ØA*B = AÙØB dus (ØA*B)*B = Ø(AÙØB)ÙØB = (ØAÚB)ÙØB = ØA dus ((ØA*B)*B)Ú(BÚA) = ØAÚ(BÚA) en dit is ook altijd waar. groet,
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 juni 2004
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|