De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking oplossen

ik zit met deze vergelijking:
0.439=0.0295*log(3.5+2x)-0.059*log(0.5-5x)
ik heb al van alles geprobeert, maar ik begrijp echt niet hoe ik hier uit x kan berekenen. Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen.
groeten

renate
Student universiteit - zondag 23 mei 2004

Antwoord

0mdat 0.059=2*0.0295 geldt:
0.439=0.0295*(log(3.5+2x)-2*log(0.5-5x))
0.439/0.0295=log(3.5+2x)-log(0.5-5x)2
14.88135593=log((3.5+2x)/(0.5-5x)2)
(3.5+2x)/(0.5-5x)2=1014.88135593
3.5+2x=1014.88135593*(0.5-5x)2
lukt het zo verder?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 23 mei 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3