De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Chapeau-spel

 Dit is een reactie op vraag 24325 
Bedankt voor je hulp !

De vraag bestaat oorspronkelijk uit 6 delen, en heb er nu 5 van gevonden. Ik kom enkel niet tot de oplossing voor de kans op volgende gebeurtenis: ten minste drie zelfde zijvlakken van de vijf.

kan je me nog een laatste keer op weg helpen ? :)

tjer
Overige TSO-BSO - zondag 23 mei 2004

Antwoord

Je gooit met 5 dobbelstenen... wat is de kans op ten minste 3 dezelfde. Er zijn 6 mogelijke kandidaten. Bereken eerst de kans op bijvoorbeeld minstens 3 azen.

Dit is een binomiaal kansexperiment!
X: je gooit een aas
p=1/6
n=5
gevraagd: P(X≥3)

P(X≥3)=P(X=3)+P(X=4)+P(X=5)
P(X≥3)=q24362img1.gif

..en dat dan 6 keer.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 23 mei 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics