Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren met wortels en breuken

hoe bereken je de integraal van een wortel of een breuk ?
Bijvoorbeeld:
    2
--- + 2x2
x2
of -2xx2

Nicole
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 4 april 2002

Antwoord

Bij het integreren van breuken lijkt me de methode die je ook bij differentiëren gebruikt erg handig... (ik geef alleen de primitieven)
Dus schrijf 2/x2 als 2x-2.
Er staat dan
f(x)=2x-2+2x2
F(x)=-2x-1+2/3x3
(en dan weer even normaal schrijven!)

Bij wortels hetzelfde verhaal:
f(x)=-2xx2=-2x·x2/3=-2x12/3
F(x)=-3/4x22/3=-3/4x2(x2)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 4 april 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics