De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Repeterende vergelijkingen

Hoe kun je repeterende vergelijkingen als (X+(x+(x+....... = 3 oplossen. Je zou deze vergelijking ook moeten kunnen schrijven als:
(x+3)=3 , maar hoe kom je hieraan?

Aquari
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 4 april 2002

Antwoord

Beste Aquarius,

Ik doe het een klein beetje anders.

Kwadrateer beide kanten van de vergelijking. Je krijgt

X + (x + (x + ... = 9

en dus

X + 3 = 9
X = 6

Het idee van de vergelijking (x+3)=3 die jij kreeg is een beetje hetzelfde. Als je na de eerste x+ kijkt, dan staat daar gewoon weer (x+(x+.... En dat was juist gelijk aan 3 volgens dezelfde vergelijking.

Ik hoop dat het nu duidelijk is.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 4 april 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3