Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Lichamen

 Dit is een reactie op vraag 24061 
Neen, het grondvlak is een parallellogram waarbij AC een diagonaal is. Dus DC en AB zijn de lange zijden van het parallellogram en AD en BC de korte. Ik weet ook niet juist wat ze met |AA'| bedoelen. Ze maken zo aan de zijkant van het parallellogram een rechthoekige driehoek met als schuine zijde |AD|. Begrijp je nu wat beter wat ik bedoel?

a
3de graad ASO - zondag 16 mei 2004

Antwoord

Ja, ik bedoelde eigenlijk ook een recht prisma met een parallellogram als grondvlak. Eerst maar eens het grondvlak dan:

q24073img1.gif

Dan is de vraag: kan je hiervan de oppervlakte berekenen? Zo ja... dan weet je de inhoud:

Inhoud=G·h

Met
G: oppervlakte grondvlak
h=|AA'|=17

q24073img2.gif

Bereken eerst ÐACD met de sinusregel. Bereken dan k. Bereken dan de oppervlakte van ABCD en dan ben je er...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 mei 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics