To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte cirkelsector

Kan iemand mij behulpzaam zijn met het berekenen van de oppervlakte van een sector?
Ik heb echter vij weinig gegevens...
sector: 45º
cirkel diameter: 0,782 m
gevraagd de oppervlakte...

har
Iets anders - vrijdag 14 mei 2004

Antwoord

q24000img2.gifDe oppervlakte van een cirkelsector (zie afbeelding hiernaast) bereken je met de formule:

Opp. = \large\frac{\beta }{{360^\circ }}\pi \cdot r^2

Kwestie van invullen, lijkt me.

In dit geval kan het nog makkelijker, omdat bij b=45° je te maken hebt met een achtste cirkel.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 14 mei 2004
Re: Oppervlakte cirkelsector



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics