De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen van 2 sommen

ik heb de opgave:
2x -3y = -1
2y -6x -10 =0

uitgewerkt instappen word dit volgens het antwoordenboek
2x = 3y -1
6x = 2y -10

vervolgens doen ze
2x = 3y -1
9y -3 = 2y -10

daarkan ik nog in ik komen maar vervolgens zeggen ze dus dat y = -1 ik snap dus niet hoe ze aan die -1 komen kan iemand mij die laatste stap uitleggen

Het zelfde probleem heb ik met de som 2·300/b +2b = 74
daar maken ze dan 600 +2b2 = 74 b van. Mijn vraag hier is waar ze opeens die /door b laten en er dan een 2b2 van maken en achter het = teken een b zetten

alvast bedankt

suzanne

suus
Leerling mbo - woensdag 12 mei 2004

Antwoord

1)
9y-3=2y-10
links en rechts 2y eraf:
7y-3=-10
links en rechts 'plus 3':
7y=-7
links en rechts delen door 7:
y=-1

2)vermenigvuldig links en rechts met b.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 12 mei 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3