De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee functies: domein en product

hoi, ik heb twee vragen, hopelijk krijg ik een duidelijke en correcte uitleg
bepaal f*g
f(x)=x als x=0 en f(x)=0 als x0
g(x)=0 als x=0 en g(x)=x-1 als x0
ik denk dat ik de gevallen x = 0 en x 0 apart behandelen, ik heb f*g=0

bepaal het domein van:
f(x)=x-3 als x3
f(x)=1/(x-4) als x4
ik denk -]3,4[ want als 3x4 dan heeft x twee beelden en dat mag niet in een functie (afbeelding)
.klopt dat?

Verrek
3de graad ASO - zondag 9 mei 2004

Antwoord

Volgens mij moet je f*g zien als f na g ofwel f(g(x)). Wellicht heb je dat zo ook gedaan. Eerst even naar g(x) kijken:
als x=0 dan g(x)=0 en f(g(x))=f(0)=0
als x0 dan g(x)=x-1 is negatief en f(g(x))=f(negatief)=0
Dus je hebt gelijk mits je functies kloppen. g*f is trouwens veel aardiger.

De tweede opgave is kolder, dat mag je niet eens zo neerschrijven. Maar desgewenst wil ik je wel gelijk geven.

Met vriendelijke groet

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 9 mei 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3