De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Krommen, poolvoorstelling en symmetrieassen

Onderzoek de familie van krommen r=sin nq
Voor n=2 heeft de kromme vier symmetrieassen. welk verband is er tussen de waarde van n en het aantal symmetrieassen?

Annie
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 6 mei 2004

Antwoord

Zet je GR bij MODE op POL (poolvoorstelling):

q23630img1.gif

Zet bij Y= steeds de formule:

q23630img2.gif

Stel je WINDOW in op [-1,1]x[-1,1]. Je krijgt bij GRAPH dan iets als:

q23630img3.gif

Dit herhaal je voor 4, 5, 6, ... en dan maar tellen, denk ik... toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 7 mei 2004
 Re: Krommen en symmetrieassen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3