De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmen uitwerken

wat zie ik hier over het hoofd?
5^x=10 -- de formule zegt de logaritme met grondtal g van een reëel getal a is het getal x waartoe we het grondtal g moeten verheffen om a te bekomen dus
g log a = x Û g^x = a
5log10=5????? want log 10=1

Breske
Iets anders - zondag 2 mei 2004

Antwoord

5x=10. Grondtal 5 blijft ook het grondtal bij de logaritme, dus in glog a is g=5. Dat betekent dat 5log 10 = x volgens de definitieformule.

Met vriendelijke groet

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 mei 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3