De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vereenvoudigen, discrete wiskunde

Ik heb een dictaat en daarin staat het volgende

CR{Y(K)-Y(K-1)}+Y(K)=U(K)

nu zegt het dictaat dat dit wordt

Y(K)-CR/CR+1Y(K-1)=1/CR+1U(K)

Nu zal dit vast kloppen, maar hoe kom ik hiertoe.
Het belangrijkste is de Y(K) ik zie niet waar de Y(K) uit de bovenste formule blijft (die na de +).

aanvullende informatie:

Dit is voor een vak genaamd discrete wiskunde. Deze formule beschrijft een analoog filter (RC-filter) Hierbij is U(K) het ingangsignaal (discreet) en Y(K) het uitgangsignaal.

Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen.

Groetjes Niels

Niels
Student hbo - dinsdag 27 april 2004

Antwoord

CR{Y(K)-Y(K-1)}+Y(K)=U(K) levert door haakjes wegwerken
CR.Y(K)-CR.Y(K-1)+Y(K)=U(K)=
(CR+1).Y(K)-CR.Y(K)=U(K) = delen door CR+1
Y(K)-CR/CR+1Y(K-1)=1/CR+1U(K)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 27 april 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3