|
|
\require{AMSmath}
Uitwerken - complexe getallen
Volgende vraag houdt me al een week bezig... werk uit: a) (1-3j)+(5+2j) b) (4+7j)+(7+4j) c) (-2+3j)-(1-j) d) (3+j)-2(2-j)+(1+3j) e) (3-2j)-(2-2j)-(3+6j)
Manu
Student hbo - donderdag 15 april 2004
Antwoord
ik neem aan dat het hier om complexe getallen gaat. Een complex getal is i.h.a. een getal dat bestaat uit twee delen: een reeël en een imaginair gedeelte. Zo is in jouw eerste som het getal (1-3j) een complex getal; De 1 is het reële gedeelte, en de -3j is het imaginaire gedeelte. Wanneer je nu twee complexe getallen bij elkaar op wilt tellen (van elkaar af wilt trekken) moet je de reële gedeeltes apart optellen, en de imaginaire gedeeltes apart optellen. Zodoende levert jouw eerste som: (1-3j)+(5+2j) = 6 - j (want 1+5=6 en -3j+2j=-j) Nu kun je de overige sommen waarschijnlijk zèlf wel. groeten, martijn
mg
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 15 april 2004
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|