De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Percenten vermenigvuldigen

Hey,
ik heb een vraagje: Kan je twee percenten met elkaar vermenigvuldigen, delen, optellen en aftrekken?
Bv. Hoe doe je 15% x 10% of 50% : 10%?
Dit hoort bij breuken, tiendelige getallen en percenten.
Een opgave is bv 3/4 x 15%. Dit moet je dan op twee manieren oplossen. Eén oplossing is 9/80, maar hoe doe je dit met percenten?
Dank je

Annele
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 8 april 2004

Antwoord

15 % x 10 % = 0,15 x 0,10 = 0.015 = 1.5 %

3/4 x 15 % = 3/4 x 15/100 = 45/400 = 9/80 of

3/4 x 15 % = 0,75 x 0.15 = 0.1125 = 11.25 %

Is dit wat je zoekt?

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 8 april 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3