Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Simpson

 Dit is een reactie op vraag 22196 
mijn excuses maar mijn opgave was verkeerd het moet eigenlijk zijn : sin(3a)*sin(a) = 2 sin(a)cos(2a)
en niet - , sorry
de oplossing was sin(2a)*(2cos(a)-1)
?
nog eens sorry hé

winny
2de graad ASO - dinsdag 30 maart 2004

Antwoord

cos(p+q) = cos(p)cos(q) - sin(p)sin(q)
cos(p-q) = cos(p)cos(q) + sin(p)sin(q)

cos(p-q)-cos(p+q) = 2 sin(p)sin(q)

Dus met p=3a en q=a komt er

sin(3a)sin(a) = (1/2)[cos(2a)-cos(4a)]

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 30 maart 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics