|
|
\require{AMSmath}
Oplossen reeks
hoi, ik zit met een probleem, ik moet voor mijn examen reeksen kunnen oplossen maar ik weet niet hoe hier aan te beginnen. Zou het daarom mogelijk zijn enige uitleg te verschaffen over de sommering van de volgende reeks? Dan kan ik aan de hand van deze mijn andere oefeningen toch opgelost krijgen. reeks: [3*(-2)^n + 2 * 4^n]/8^n zoek de reekssom... ik weet echt niet hoe hier aan te beginnen... Dank bij voorbaat, Kristof
kristo
Student universiteit België - dinsdag 23 maart 2004
Antwoord
Hallo, Als je weet wat åqn is bij gegeven q, dan zou dit moeten lukken. Je kan immers de opgave herschrijven tot: 3*(-2)n/8n + 2*4n/8n = 3*(-1/4)n + 2*(1/2)n En åqn = 1/(1-q) Dus de reekssom wordt: 3 * 1/(1 + 1/4) + 2 * 1/(1 - 1/2) = 12/5 + 4 = 32/5 = 6,4
Christophe
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 23 maart 2004
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|